11 oktober 2023: Coming Out Day, vlaghijsen thuis en bij de gemeente

Trek je regenboogvlag uit het vet, want het is Coming Out Day! Traditiegetrouw is dit een dag waarop gemeenten de regenboogvlag hijsen om te laten zien dat LBHTI-ers welkom zijn. Zo ook Gemeente Hoeksche Waard. En ook burgers hijsen de vlag! Wij van LBHT+ HW roepen daarom iedereen op die een regenboogvlag heeft, die uit te hangen!

Op Coming Out Day wordt aandacht besteed aan het moment dat een homo, lesbienne, biseksueel, transgender of intersekse persoon (LHBTI-er) openlijk voor diens geaardheid of genderidentiteit uit kan komen en dat dit niet overal vanzelfsprekend is. Dit is het moment waarop gemeentes laten zien dat LHBTI-ers welkom zijn in hun gemeente. Gemeente Hoeksche Waard is een regenbooggemeente en doet mee. De vlag wordt gehesen en zelfs de gemeentehuizen zijn bijzonder verlicht! Ook kan iedereen zelf de vlag hijsen om een dag lang zichtbaar te maken hoe veel steun er is in je straat, dorp of buurt.

Geloof ons, zo’n vlag in je straat zien, maakt enorm uit.

Het vlaghijsen door Gemeente Hoeksche Waard vindt plaats bij de gemeentehuizen in Oud-Beijerland en Maasdam. Wie daar ook bij wil zijn, is van harte welkom! Vorige jaren was dit in de ochtend om 8:15, de tijdstippen voor dit jaar volgen spoedig

Wij van LHBT+ HW roepen je op om samen met ons ook de regenboogvlag uit te hangen!
Deel een foto daarvan met ons via sociale media of door ze per e-mail te sturen naar hwlhbt@gmail.com.
We kijken uit naar een kleurrijke dag!

Je kunt bovendien vantevoren deze dag met ons vieren op de pre-Coming-Out-Day pizza party!