Activiteiten
Borrels, wandelen, kransleggingen of samen naar Pride

Wij organiseren regelmatig ontmoetingsmomenten voor LHBTI+-ers, zoals borrels, wandelingen of spelletjesmiddagen. Daar is iedereen welkom die zich onderdeel voelt van of verbonden voelt met de ‘roze’ of ‘regenboog’gemeenschap. Daarnaast zijn wij jaarlijks aanwezig bij een of meerdere kransleggingen op 4 mei ter nagedachtenis van vervolgde LHBTI+-ers, en bij het vlaghijsen op Coming Out Day bij de gemeentehuizen. Ook gaan we geregeld gezamenlijk naar Pride-evenementen in de omgeving. Hieronder vind je de laatste aankondigingen en een activiteitenkalender. Kom langs!

Wil je op de hoogte blijven? Word dan lid van onze Facebookgroep, volg ons op Instagram, of schrijf je in voor onze e-mailnieuwsbrief.

Kalender

Nieuws en activiteiten

krans 4 mei Oud-Beijerland 2019

Oproep: Hulp gezocht voor kranslegging 4 mei

Naast de mensen van onze organisatie zoeken we nog minstens 14 mensen (enkele reserves ook welkom) die namens de LHBTI-ers op het eiland per herdenkingsplek een krans willen leggen. Meer details in dit bericht voor de locaties en tijden.
Voor een krans op de locatie wordt gezorgd.

Lees verder »
UKinUSA drinks borrel LHBT LGBT

Het kan weer! Borrel bij Eeterij De Blaek in Heinenoord.

De zon schijnt, de horeca is weer open: tijd voor een nieuwe LHBTI+ borrel in de Hoeksche Waard!
Wij zijn hier enorm blij mee en kunnen niet wachten om samen met jullie er een gezellige avond van te maken.
Dit maal zijn we vanaf 20:30 uur op 1 april welkom in Eeterij De Blaek te Heinenoord. Kom je ook?

Lees verder »
Oekraïne Ukraine LHBTI LGBT actie hulp crowdfunding COC

Steun LHBTI personen in Oekraïne

COC Nederland start op 1 maart 2022 een crowdfundingsactie voor LHBTI personen in Oekraïne. Zij zorgen dat je volledige donatie terecht komt bij onze collega-organisaties in Oekraïne. Een gift kan eenvoudig via een Tikkie, QR-code of handmatige overschrijving gegeven worden. Je kan zelf de hoogte van het bedrag bepalen.

Lees verder »

“Als je met zo’n gore pot thuiskomt, is daar het gat van de deur”

In de week voorafgaand aan de jaarlijkse Coming Out Day op 11 oktober delen we dagelijks de ervaringen van zeven dappere mensen, die vertellen over het moment waarop ze besloten hebben zichzelf te zijn. Door deze verhalen willen we laten zien dat het nog niet voor iedereen makkelijk is om hier in de Hoeksche Waard ‘uit de kast te komen’. Dit is verhaal één uit de verhalenreeks naar Coming Out Day ’20: als jong kind al verliefd op de juf.

Lees verder »

Vlag mee en deel je verhaal op Coming Out Day 2020

Om aan zoveel mogelijk mensen te laten zien dat LHBTI+’ers hier in de Hoeksche Waard veilig en fijn kunnen leven, roepen we jullie op om massaal de vlag uit te hangen. Ze zijn bij ons te bestellen. In aanloop naar 11 oktober willen we graag een aantal ‘coming out’ verhalen met jullie delen. Heb jij een inspirerend verhaal of heb je een coming out van dichtbij meegemaakt en heeft dat jou geraakt? Neem contact met ons op zodat we met al die verhalen andere mensen kunnen inspireren.

Lees verder »