11 oktober: Coming Out Day 2022, hang de vlag uit, kom naar het vlaghijsen!

Komende dinsdag 11 oktober is het weer Coming Out Day! Natuurlijk is dit een dag waarop traditiegetrouw gemeenten de regenboogvlag hijsen om te laten zien dat LBHTI-ers welkom zijn. Gemeente Hoeksche Waard doet ook dit jaar weer mee. Maar ook burgers hijsen de vlag. Wij van LBHT+ HW roepen iedereen op die een regenboogvlag heeft, deze uit te hangen!

Op Coming Out Day wordt aandacht besteed aan het moment dat een homo, lesbienne, biseksueel, transgender of intersekse persoon (LHBTI-er) openlijk voor diens geaardheid of genderidentiteit uit kan komen en dat dit niet overal vanzelfsprekend is. Met name is dit het het moment waarop gemeentes laten zien dat LHBTI-ers welkom zijn in hun gemeente. Gemeente Hoeksche Waard is een regenbooggemeente en doet mee. Dit jaar zijn zelfs de gemeentehuizen bijzonder verlicht! Ook burgers hijsen de vlag om een dag lang zichtbaar te maken hoe veel steun er is in je straat, dorp of buurt.

Het vlaghijsen door Gemeente Hoeksche Waard vindt plaats bij de gemeentehuizen in Oud-Beijerland om 8.15 – 8.30 en Maasdam om 08.30 – 8.45 u. Wie daar ook bij wil zijn, is van harte welkom!

Wij van LHBT+ HW roepen je op om samen met ons ook de regenboogvlag uit te hangen!
Deel een foto daarvan met ons via sociale media of door ze per e-mail te sturen naar hwlhbt@gmail.com.
We kijken uit naar een kleurrijke dinsdag!