Over ons
Ontmoet de mensen achter LHBT+ HW

Zouden wij de enigen in de Hoeksche Waard zijn? Dat vroegen wij, een groep ‘roze’ vrienden, ons af. Er was immers geen lokale organisatie. In 2019 besloten we die dan maar zelf op te richten. LHBT HW bestaat momenteel uit vier vrijwilligers en wij zijn een stichting in oprichting.

Met LHBT+ HW organiseren we activiteiten om elkaar te ontmoeten, waar je van harte welkom bent. Daarnaast zorgen wij ervoor dat je hulp kunt vinden bij problemen. Ook zijn wij het aanspreekpunt voor hoekschewaardse organisaties die LHBTI+-vriendelijker willen worden en voor de gemeente. Gemeente Hoeksche Waard is een regenbooggemeente en wij zijn, samen met andere maatschappelijke organisaties, onderdeel van de Werkgroep Regenboogbeleid. Tot slot zijn wij aangesloten bij de verkenning voor regionale samenwerking van lokale LHBTI+-organisaties in de gemeenten om ons heen.

Vind hieronder onze verhalen en de berichten die over ons in de media zijn verschenen.

Wil je meedenken? Vind ons dan via onze Facebookgroep, Instagram of e-mail hwlhbt@gmail.com .

Dit zijn onze verhalen

Jelle Blinde

Jelle Blinde is mede-oprichter van LHBT+ HW en opgegroeid in een kerkelijke omgeving in de Hoeksche Waard. Hoewel hij daar zichzelf kon zijn weet hij dat dit nog niet in iedere geloofsgemeenschap mogelijk is.

Jelle houdt zich breed bezig binnen LHBT+ HW: van het onderhouden van contacten door de Hoeksche Waard heen, het meedenken over beleid en politiek, tot het organiseren van borrels en Coming Out Day. Het zichtbaar maken van de LHBT+ gemeenschap binnen ons eiland vindt hij belangrijk.

Raymond Kalkman

Raymond Kalkman is mede-oprichter van LHBT+ HW. Hij is biseksueel, opgegroeid in de Hoeksche Waard en woont daar nu met veel plezier.

Namens de belangengroep neemt Raymond deel aan de Werkgroep Regenboogbeleid van de gemeente Hoeksche Waard en in het regionaal netwerkoverleg met andere belangenorganisaties.

Zijn interesses liggen vooral bij het ontmoeten van andere LHBTI+ers bij activiteiten en de politieke en juridische kant van de belangengroep.

Ander Mari Opmeer

Ander Mari Opmeer is mede-oprichter van LHBT+ HW, geboren en getogen in de Hoekschewaardse klei en is nonbinair. Ander Mari is redacteur en journalist met een achtergrond in milieu, literatuur en genderstudies.

Namens LHBT+ HW neemt Ander Mari deel aan de Werkgroep Regenboogbeleid van de gemeente Hoeksche Waard. Diens interesse ligt bij zaken die de transgender community raken.

In de media

Dit zijn de verhalen die over ons in de media zijn verschenen. Ben je pers? Vind dan onze perspagina via de pagina contact.

Omroep Hoeksche Waard: Borrel en verkiezingspagina

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen willen veel partijen hun beste beentje voor zetten en laten horen waar zij voor staan. Raymond Kalkman wil het niet hebben over het verplicht sluiten van winkels op de zondag of over het plaatsen van windmolens bij u in de achtertuin, maar vraagt de politieke partijen hoe zij staan t.o.v. de LHBT+ gemeenschap

Read More »