11-15 oktober Regenboogweek in De Open Hof Oud-Beijerland
In de week van Coming Out Day wappert de regenboogvlag bij De Open Hof. Deze kerkgemeenschap in Oud-Beijerland (W. van Vlietstraat 2a, naast het gemeentehuis) besteedt een week lang op allerlei manieren aandacht aan de kleurrijkheid van de LHBTI-gemeenschap.

Woensdag 11 oktober 20.00 uur in de huiskamer van de Open Hof in Oud-Beijerland
Biblejournaling rond het thema Paradijsvogels
Bible journalen is een creatieve manier van bijbel ‘lezen’ door middel van schrijven, tekenen, schilderen, handletteren en plakken in je bijbel. Door een tekst creatief vorm te geven verwerk je de woorden op een andere manier dan wanneer je de tekst alleen leest. Veel bible journalers hebben ontdekt hoe verrijkend het kan zijn om bijbelteksten te verbeelden.
Bible journalen doe je om tijd met het woord van God door te brengen. Het gaat niet om een perfect plaatje. Het geeft niets als letters wat bibberig zijn, en tekeningen rommelig. Bovendien zijn er genoeg producten om je er een handje bij te helpen; zoals sjablonen, stencils en stempels.
Bible journalen is een mooie manier om bijbelteksten te beleven en ze op te slaan in je hoofd, maar ook door ze letterlijk te bewaren in je bijbel of werkboekje.

Donderdag 12 oktober 20.00 uur in de huiskamer van de Open Hof in Oud-Beijerland
Is dat nou nodig? Inleiding door ds. Wielie Elhorst, predikant met een bijzondere opdracht voor mensen van de LHBTI-gemeenschap en hun naasten.
Is dat nou wel nodig?
Is dat nou wel nodig die vlag? Zijn we niet allemaal gelijk in de ogen van God? Is dat nou wel nodig dat een kerkelijke gemeente zoveel aandacht besteed aan lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender, intersekse, non-binaire en queer mensen? Is dat nou wel nodig, dat uitbundige van de Pride feesten?
Donderdag 12 oktober zal ds. Wielie Elhorst met ons op zoek gaan naar mogelijke antwoorden op die vraag. Hij is predikant met een bijzondere opdracht voor LHBTI-ers.
Ds. Wielie Elhorst: ‘Toen ik dertien jaar was, in 1982, zag ik in een lang en kritisch artikel over mijn toenmalige kerk, het Leger des Heils, voor het eerst het woord ‘homoseksualiteit’ zwart op wit. De identificatie was geen prettige, want wat ik erover las, stemde mij niet vrolijk. Ik ontdekte echter dat dat woord ook op mij van toepassing was. Ik was er op den duur blij mee, omdat ik woorden kon geven aan wat ik voelde. Met hulp van dat woord kon ik zeggen wie ik was. Dankzij wat nu de LHBTQIA-beweging heet, kwamen daar later nog heel wat woorden en praktijken bij: van een boekje over flikkertheologie tot de Canal Parade en van de praatgroep van het COC tot de Pride Kerkdienst. Wat een geluk dat het er allemaal was en is.’
Deze avond begint om 20.00 uur. De entree is vrij.

Vrijdag 13 oktober 19.30 uur in de huiskamer van de Open Hof in Oud-Beijerland
Filmavond, ‘Love, Simon’.
Love, Simon is een Amerikaanse romantische filmkomedie uit 2018. Iedereen verdient een geweldig liefdesverhaal. Maar voor de 17-jarige Simon Spier is het een beetje ingewikkelder. De film volgt Simon Spier, een homoseksuele, nog niet uit de kast gekomen tiener die gedwongen wordt om een balans te vinden tussen zijn vrienden, zijn familie en de afperser die dreigt hem te onthullen voor zijn hele school, terwijl hij tegelijkertijd probeert de identiteit te ontdekken van de anonieme klasgenoot waar hij verliefd op is geworden via het internet.
Toegang: € 5,– incl. consumptie. Er is een QR code aanwezig.

Zaterdag 14 oktober 18.00 uur in de huiskamer inloop vanaf 17.30 uur
Tafeltijd
Zaterdag 14 oktober is er weer een Tafeltijd in De Open Hof in Oud-Beijerland.
Geloof je en ben je LHBT+, of gewoon geïnteresseerd of betrokken?
Iedereen is van harte welkom dus ook als je geen lid bent van De Open Hof.
TafelTijd is een initiatief van Wijdekerk, een organisatie die zich inzet voor gelovige LHBTI+’ers. om door het land heen met LHBTI+’ers en betrokkenen samen kerk te zijn.
Met de mensen van De Open Hof organiseren we dit ook. We gaan met elkaar aan tafel, steken de kaars aan, delen brood en wijn en onder het genot van een fijne maaltijd gaan we met elkaar in gesprek over zingeving en geloof.
Het thema voor 14 oktober is Vrijheid: Waar wil jij vrij van zijn, geeft geloof je vrijheid, waar wil je vrij voor zijn?
We lezen hierbij o.a. uit Romeinen 14: 13-18
We gaan met elkaar in gesprek hoe jij denkt dat anderen je zien en hoe wil jij gezien worden?
Centraal staat: niet elkaar overtuigen, maar inspireren, steunen, bemoedigen en aanvaarden in de liefde van Jezus Christus.
Het is de bedoeling dat iedereen zelf iets te eten meebrengt om te delen met de anderen.
Het is fijn, maar niet verplicht, als je je van tevoren aanmeldt, dit kan via het volgende email adres: tafeltijddeopenhof@gmail.com
Tijdstip: inloop vanaf ca. 17.30; we beginnen om 18.00 uur
De volgende Tafeltijd is op zaterdag 9 december.

Zondag 15 oktober 10.00 uur
Regenboogviering met als thema ‘Paradijsvogels’
De mus en de zwaluw zijn thuis bij God.
Maar ook vreemde vogels, de snoeshaan, de kleurrijke pauw en de grijze duif mogen zich bij Hem welkom heten. Dat vieren we zondag 15 oktober met een regenboogviering, waarbij we mensen van de LHBTI-gemeenschap en hun naasten van harte uitnodigen. Thema van de dienst is ‘Paradijsvogels’.

Bezoekadres Protestantse Gemeente te Oud-Beijerland De Open Hof
Willem van Vlietstraat 2a (naast het gemeentehuis)
3262 GM  Oud-Beijerland
0186 – 612 936