“Als je met zo’n gore pot thuiskomt, is daar het gat van de deur”

Ik koos eieren voor mijn geld en trouwde een fijne man

“Als jong kind was ik al ‘verliefd’ op de juf: buikpijn als de vakantie aanbrak!! Dat ik op mijn 18e smoorverliefd werd op een schoolgenote, was voor mij dan ook geen verrassing. Voor mijn ouders was het dat kennelijk wel. Toen ik vertelde op een vrouw verliefd te zijn, werd mij de deur gewezen: “Als je met zo’n gore pot thuiskomt, is daar het gat van de deur.” Waar daadwerkelijk mijn koffers stonden. Sterker: ik zou niet alleen mijn ouders, maar de hele familie kwijtraken.

Ik koos eieren voor mijn geld en trouwde een fijne man (tegen wie ik al snel eerlijk vertelde dat ik ooit verliefd was geweest op een vrouw) en samen kregen we een prachtige zoon. Na jaren als broer en zus te hebben geleefd, wisten we: we moeten allebei onze eigen weg gaan, het bloed kruipt waar het niet gaan kan. We scheidden, ik kwam voor onze omgeving uit de kast. Niet veel later betrok ik een huis in hetzelfde dorp. In die tijd ontmoette ik ook mijn huidige vrouw en kon ik eindelijk mezelf zijn! Intussen ben ik 13,5 jaar samen met de liefste vrouw en zijn we al 11 jaar getrouwd.

Een coming out met obstakels maar mijn motto is ‘alles sal reg kom!!'”

 


 

Heeft dit verhaal je geraakt en wil je hierover in gesprek? De inzender is bij ons bekend.

Laat jij ook zien dat het voor jou niet uitmaakt welke geaardheid of gender iemand heeft? Hang dan aanstaande zondag de (regenboog)vlag uit. Deel je foto met #HWvlagt.