Coming Out Day 11 oktober 2022: hang je vlag uit, kom naar het vlaghijsen!

Coming Out Day 11 oktober: hang je vlag uit, kom naar het vlaghijsen!

Op dinsdag 11 oktober is het Coming Out Day, een dag waarop traditiegetrouw gemeenten, organisaties en betrokken burgers de regenboogvlag hijsen om te laten zien dat LBHTI-ers welkom zijn. Gemeente Hoeksche Waard doet ook dit jaar weer mee. Iedereen is daarbij welkom. Belangengroep LBHT+ HW roept iedereen op die een vlag heeft, deze uit te hangen.

Dinsdag 11 oktober 2022 is het weer Coming Out Day. Op deze dag wordt aandacht besteed aan het moment dat een homo, lesbienne, biseksueel, transgender of intersekse persoon (LHBTI-er) openlijk voor diens geaardheid of genderidentiteit uit kan komen en dat dit niet overal vanzelfsprekend is. Met name is dit het het moment waarop gemeentes laten zien dat LHBTI-ers welkom zijn in hun gemeente. Gemeente Hoeksche Waard is een regenbooggemeente en doet ook dit jaar weer mee. Ook burgers hijsen de vlag om een dag lang zichtbaar te maken hoe veel steun er is in je straat, dorp of buurt.

Het vlaghijsen door Gemeente Hoeksche Waard vindt plaats bij de gemeentehuizen in Oud-Beijerland en Maasdam om 08.00u. Wie daar ook bij wil zijn, is welkom.

LHBT+ HW, de belangengroep voor LBHTI-ers in de Hoeksche Waard, roept iedereen op om de regenboogvlag uit te hangen en foto’s ervan met ons te delen door ze met ons te delen via sociale media of e-mail. Wie nog geen vlag heeft, kan deze bestellen bij LBHT+ HW via het formulier op deze pagina: lhbthw.nl/contact of door een e-mail te sturen naar hwlhbt@gmail.com.