Steun LHBTI personen in Oekraïne

COC Nederland start op 1 maart 2022 een crowdfundingsactie voor LHBTI personen in Oekraïne. Je kunt de actie HIER steunen met een Tikkie. Zij zorgen dat je volledige donatie terecht komt bij onze collega-organisaties in Oekraïne. Alvast bedankt voor je gulle gift!

De Oekraïense bevolking lijdt zwaar onder de gevolgen van de Russische inval in het land. Voor kwetsbare groepen zoals LHBTI-personen levert de oorlog specifieke problemen op. Bijvoorbeeld omdat ze niet kunnen rekenen op onderdak of steun van familie en omdat president Poetin heeft laten doorschemeren het specifiek gemunt te hebben op progressieve krachten zoals de LHBTI-beweging.

Onze Oekraïense collega’s doen een noodkreet: ze vragen Nederland om hulp. Daarom start COC Nederland een crowdfundingactie voor LHBTI-personen, in aanvulling op de andere belangrijke steuninitiatieven voor Oekraïne.

Onze Oekraïense collega’s hebben het meeste behoefte aan geld. Daarmee kunnen ze ter plekke zorgen voor huisvesting voor mensen die moeten vluchten, voor voedsel, medicijnen, dekens, matrassen, hiv-medicatie en psychologische hulp. Ook is er behoefte aan steun voor mensen die bijzonder gevaar lopen en Oekraïne moeten ontvluchten naar LHBTI-vriendelijke landen.

Je kunt NU doneren door HIER een Tikkie te sturen of door de QR code onderaan dit bericht te scannen. Je bepaalt zelf de hoogte van het bedrag. COC Nederland zorgt er voor dat je volledige gift direct terecht komt bij onze collega-organisaties in Oekraïne. Namens de Oekraïense beweging: hartelijk bedankt voor jullie royale steun!

Maak je liever een bedrag over via je bankrekening? Dat kan natuurlijk ook! Maak je bijdrage dan over naar rekeningnummer NL84 ABNA 05188 61 457 t.n.v. COC Nederland onder vermelding van ‘Crowdfunding Oekraïne‘.

QR Tikkie Oekraïne Ukraine help hulp crowdfunding COC Nederland LHBTI LHBT LGBT