Vlag mee en deel je verhaal op Coming Out Day 2020

Zondag 11 oktober is het Coming Out Day. Op deze dag wordt er internationaal aandacht besteed aan het moment waarop een lesbienne, homo, biseksueel, transgender of personen met een intersekse conditie (LHBTI) openlijk voor zijn of haar seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomt. Deze dag willen we vieren door de vlag uit te hangen en coming out verhalen te delen. Doe mee!

Door gezamenlijk de regenboogvlag, die symbool staat voor inclusiviteit en diversiteit, uit te hangen laten we zien dat we deze groep mensen accepteren en willen bijdragen aan een veilige leefomgeving voor hen. Dit is helaas nog niet voor iedereen vanzelfsprekend waardoor ‘uit de kast komen’ voor sommigen niet makkelijk is.

Om aan zoveel mogelijk mensen te laten zien dat LHBTI+’ers hier in de Hoeksche Waard veilig en fijn kunnen leven, roepen we jullie op om massaal de vlag uit te hangen. LHBTI’er of niet, laat zien dat jij vindt dat iedereen hier zichzelf mag zijn!

Om aan zoveel mogelijk mensen te laten zien dat LHBTI+’ers hier in de Hoeksche Waard veilig en fijn kunnen leven, roepen we jullie op om massaal de vlag uit te hangen.

Via HWLHBT@gmail.com kan je bij ons een regenboogvlag bestellen voor €10,- Laat voor 5 oktober weten hoeveel je er wilt, dan zorgen we er samen voor dat je deze op Coming Out Day in huis hebt. *betalen kan via overboeking of contant, dit en bezorgen/afhalen (uiteraard op gepaste afstand) van de vlag bespreken we per e-mail. Deel op 11 oktober een foto van jouw vlag met #HWvlagt zodat we ook online zichtbaar zijn.

Niet alleen met behulp van de vlag willen we zichtbaarheid vergroten. In aanloop naar 11 oktober willen we graag een aantal ‘coming out’ verhalen met jullie delen. Heb jij een inspirerend verhaal of heb je een coming out van dichtbij meegemaakt en heeft dat jou geraakt? Neem contact met ons op zodat we met al die verhalen andere mensen kunnen inspireren.

Stuur je verhaal van ongeveer 300 woorden naar HWLHBT@gmail.com, voor 4 oktober. We delen je ervaring met een bijpassende foto, dit kan een portret zijn maar ook een ander beeld. Laat het ons weten als je liever anoniem blijft. De verhalen zijn te lezen via het HoekschNieuws, onze Facebookpagina HW LHBT en op onze Instagram LHBT Hoeksche Waard.