Vlag mee op Coming Out Day en deel je beste tip voor onze Regenboogkaart – 11 oktober 2021

Aankomende Coming Out Day, 11 oktober 2021 lanceren wij de Regenboogkaart! Deze kaart is een eerste overzicht van LHBT+-vriendelijke horeca, scholen, zorginstellingen, kerken en andere bedrijven en organisaties op het eiland Hoeksche Waard. Zo is het voor LHBTI-ers en degenen die voor hen zorgen, met hen werken of op stap gaan, gemakkelijker om plekken te vinden waar je welkom bent en hierover geen uitleg nodig is. Wij nodigen iedereen uit om meer tips voor de Regenboogkaart in te sturen. De regenboogkaart is hier te vinden.

Vlag mee op Coming Out Day

Internationale Coming Out Day is een dag waarop er extra aandacht is voor mensen die uit de kast komen. Het is een dag waarop burgers, bedrijven, organisaties en gemeenten de regenboogvlag uithangen om te laten zien dat zij vinden dat iedereen hier zichzelf kan zijn. Ieder jaar de inwoners van de Hoeksche Waard uit om op Coming Out Day een regenboogvlag uit te hangen. Gebruik bij foto’s op social media de hashtag #hwvlagt! Als je foto’s openbaar staan, kunnen wij ze zo vinden. Voor wie nog geen regenboogvlag heeft, zijn deze te bestellen bij ons voor 12 euro inclusief verzenden of 10 euro met ophalen in Westmaas. Kijk op de pagina contact.

Bezoek het vlaghijsen

Ook de Gemeente Hoeksche Waard hijst op Coming Out Day de regenboogvlag. Wie daarbij dit jaar aanwezig wil zijn, is van harte welkom. Het hijsen vindt plaats om 8.30u bij de gemeentehuizen in Oud-Beijerland en Maasdam.

Er zijn overigens nog veel meer activiteiten, en niet alleen door LHBT+ HW! Zie onze pagina Activiteiten en onze post met een overzicht.

Tips voor de Regenboogkaart

Bedrijven, organisaties, kerken en horeca die dit jaar een regenboogvlag uithangen, kunnen op de LHBT+ HW Regenboogkaart komen! Ben je zo’n organisatie of heb je een vlag gespot bij een organisatie die nog niet op de kaart staat? Stuur je tip dan in via het formulier op deze pagina of mail naar hwlhbt@gmail.com. Ook voor instellingen zonder vlag op Coming Out Day is er overigens plek op de Regenboogkaart. Neem contact op!